Ik werk met biologische stoffen met het GOTS keurmerk of het OEKO-TEX keurmerk.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel

Net als het EKO-label gaat de GOTS uit van 100% biologische grondstof en kleding en textiel met dit keurmerk moeten voor minstens 70% uit biologische vezels bestaan. Het percentage staat vermeld in het etiket. 

Door de hele keten - van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie - wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel. Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.

De GOTS certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de katoenteelt en de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Het OEKO-TEX keurmerk richt zich vooral op de textiel en de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Ook dit is dus een milieuvriendelijke stof, maar het GOTS-keurmerk richt zich ook op bijvoorbeeld de werknemers in het bedrijf en de arbeidsomstandigheden. Daarnaast zijn stoffen met het OEKO-TEX label niet per se biolgische stoffen. Stoffen met het GOTS-keurmerk wel!

Ik probeer in mijn manier van verpakken ook zo min mogelijk schadelijke stoffen te gebruiken. De producten die je besteld worden verpakt in gerecycled papier of doosje en beplakt met zo vriendelijk mogelijk plakband. Geen wasi-tapes en stickers. Dat ziet er namelijk vreselijk leuk uit, maar erg natuurvriendelijk is het niet. Ik verpak mijn producten liever wat soberder en daardoor meteen goed recyclebaar! De verpakking van mijn producten kunnen in zijn geheel gerecycled worden bij het oud papier!

Welkom op mijn pagina!

Je vindt hier allerlei handgemaakte dingen!
Het assortiment wisselt regelmatig, dus houdt de pagina (maar beter nog: onze Facebook en Instagram!) in de gaten.
Zit de kleur, tekst of look die jij zoekt er niet bij? Neem vooral contact met mij op! Ten eerste vind ik dat heel erg leuk, maar ten tweede: in overleg is er ontzettend veel mogelijk! Ik maak graag iets speciaal voor jou :)

Veel shopplezier!

Volg ons!

              

© 2016 - 2023 De Groene Wolk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel