Mondmaskers

Waarom?
Hierbij enkele links naar onderzoeken en resultaten die er op wijzen dat het dragen van een mondmasker voordelen kan hebben. Landen die het gebruik er van in meer of minder mate aanraden of zelfs verplichten: Duitsland, België, Amerika, China, Taiwan, Hong Kong, Slowakije, Tsjechië, Bosnië Herzegovina, Oostenrijk, Marokko, Turkije, Polen en Jamaica.

De aanpak in Tsjechië: https://youtu.be/HhNo_IOtU

Wetenschappelijk onderzoek: https://www.ijidonline.com/article/S1201-9712(08)01008-4/fulltext  

En nog een: https://www.nature.com/articles/s41591-020-0843-2

Hoe?
Mijn mondmaskers zijn gemaakt van dubbelaags, 100% katoen. Deze combinatie is het beste uit de test gekomen en houdt een kuch of nies behoorlijk goed tegen. Ook verkoop ik een variant gemaakt met t-shirtstof en een laag 100% katoen. Beiden zijn verkrijgbaar in leuke printjes!

Link naar een materialenonderzoek: https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

Filters?
Er zijn verschillende mogelijkheden. Wereldwijd worden vele verschillende materialen gebruikt als filters. De meest populaire is de simpele tissue. Deze zijn goedkoop, toe te voegen in meerdere laagjes en daarna gewoon weg te gooien. Ook worden laagjes vilt, stofzuigerzakken {niet met hepa filter!!) en zelfs koffiefilters gebruikt. Het is aan te raden om zelf onderzoek te doen naar wat werkt voor jou. Test een paar materialen en ervaar hoe dat draagt. Het ene materiaal laat namelijk gemakkelijker lucht door dan het andere, waardoor ademhalen soms meer moeite kost bij verschillende materialen. Sommige mensen hebben daar geen moeite mee, sommige mensen hebben het gevoel dat ze niet kunnen ademen.

Soorten
Ik maak de mondkapjes in 4 maten: Klein Kind {2-6 jaar}, Groter Kind {6-12 jaar}, Tiener en Volwassene.  Allemaal bestaan ze uit twee laagjes 100 procent katoen en allemaal hebben ze een vakje voor een filter. Voor het vastmaken van het mondkapje zijn er verschillende opties: elastiek, 4 lintjes of 1 lang lint. Ik maak geen maskers met oor-elastiek. Dit geeft wrijving en trek aan de oren en verminderd het draagcomfort. Het toevoegen van een verwijderbaar neusijzer is ook een optie.

Prijs
Op dit moment zijn er veel hobby-naaisters die mondkapjes voor bodemprijzen aanbieden.
Ik ben een heel klein, geregistreerd bedrijfje aan huis en dus belastingplichtig. Bij elk mondkapje dat ik verkoop moet ik BTW afdragen. Ik kan deze mondkapjes dus niet maken voor enkele euro's helaas. Hier wil ik wel bij benadrukken dat ik veel tijd, testen en onderzoek heb gedaan naar mondkapjes. De mondkapjes die ik verkoop zijn mijn eigen ontwerp en het resultaat van uren onderzoek en testen. Ik kan met absolute zekerheid stellen dat mijn mondkapjes van hoge kwaliteit en comfort zijn. Ik gebruik de juiste katoen {er zijn vele soorten} en let goed op dat ik geen extra gaatjes maak in de stof door het gebruik van spelden of de verkeerde naaimachinenaald.

Daarom vraag ik de absolute bodemprijs die ik kan rekenen voor een standaard mondmasker. Dit vergoedt mijn materiaalgebruik en tijd. Er wordt geen winst gemaakt. Bedrukking en/of een neusijzer kunnen tegen meerprijs worden toegevoegd.

Al mijn mondmaskers komen met een draaginstructie en wasinstructies.
Ook beschikbaar: een enkellaagse gezichtsbedekking voor baarddragers en mensen die in de zorg een N95 masker dragen. Voor mensen met een baard is een passend mondmasker vinden erg lastig. Mensen in de zorg die een N95 of N99 dragen hebben natuurlijk geen extra mondmasker nodig, maar het kan bijvoorbeeld op de kinderafdeling een verschil maken als er allemaal vlindertjes op staan.

Disclaimer
Laat kinderen geen mondkapje dragen zonder supervisie van een volwassene. Dit mondkapje beschermt niet tegen het coronavirus, maar kan, bij juist gebruik, helpen op verspreiding van het virus tegen te gaan. De Groene Wolk is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor het mondkapje en het gebruik er van. Wij benadrukken dat je ten allen tijde de RIVM richtlijnen moet volgen en dat je je moet inlezen hoe je een mondkapje veilig gebruikt.

Gebruik:

  1. Was het mondkapje voor het eerste gebruik. Dit kan gewoon in de wasmachine op 60 graden.
  2. Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje gebruikt.
  3. Strik de linten om je hoofd, raak daarbij de binnenkant (de witte kant) niet aan.
  4. Het masker moet zoveel mogelijk aansluiten op je gezicht. Adem met mond en neus door het mondkapje.
  5. Als je je mondkapje hebt afgedaan, dan doe je dit kapje niet meer op. Berg het kapje veilig op tot je het kunt wassen. Het filter kun je verwijderen en weggooien.
  6. Was het mondkapje zoals gesteld in punt 1.
  7. Schuif elke keer voor gebruik een vervangbaar filter in de opening links of rechts als je dat wenst.
  8. Vervang het filter regelmatig, liefst na elk gebruik.
  9. Was je handen voor en na het vervangen van het filter.

10.Let extra goed op bij kinderen en vervang hun kapje regelmatig. Let op
     de linten en of de ademhaling niet belemmerd wordt.

 

Welkom op mijn pagina!

Je vindt hier allerlei handgemaakte dingen!
Het assortiment wisselt regelmatig, dus houdt de pagina (maar beter nog: onze Facebook en Instagram!) in de gaten.
Zit de kleur, tekst of look die jij zoekt er niet bij? Neem vooral contact met mij op! Ten eerste vind ik dat heel erg leuk, maar ten tweede: in overleg is er ontzettend veel mogelijk! Ik maak graag iets speciaal voor jou :)

Veel shopplezier!

Volg ons!

              

© 2016 - 2023 De Groene Wolk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel